Vanaf 1 augustus in de boekhandel

Met tests van de Yamaha YZF-R125 en de Kawasaki ZZR1400 Performance Sport getest op de Nürburgring, een vergelijkingstest van de populaire Super Nakeds op het circuit van Mireval, een interview met Marc Márquez door college-wereldkampioenen, een groot dossier waarin we levende racelegende Carl Fogarty herenigen met de Ducati 916, Guy Martin temt Pikes Peak Op een GSX-R 1100 met 273 pk en Met een BMW S 1000 RR naar én op het Isle Of Man Onze man is getuige van de BMW-suprematie.

Lees meer >>

 

 

Kawasaki ZZR1400 Performance Sport

10u ’s ochtends. Ik heb net de ZZR1400 Performance Sport opgehaald bij de dealer om de hoek. Hij staat natikkend af te koelen in de garage terwijl ik een verdieping hoger een kop koffie zet en mijn computer opstart. Vandaag is het planningsdag en ik heb er eerlijk gezegd niet veel zin in. De helblauwe lucht buiten doet hunkeren naar de geur van warm metaal en het schurende geluid van kneesliders die tegen gitzwart asfalt worden gedrukt. Terwijl ik wat persmappen en magazines opruim – kwestie van de broodnodige elleboogruimte te creëren voor de betere klaviersolo’s – glijdt er van tussen de stapel paperassen een Nürburgring Ring Card op mijn schoot. Dit kan geen toeval zijn…

022_029_Kawasaki ZZR1400_PUB

Super Nakeds III: Battle on Track

De evolutie staat zo goed als stil in het sportmotorsegment, maar bij de super nakeds daarentegen gaat het hard. Snoeihard. Zo hard zelfs dat je een circuit moet opzoeken wil je het onderste uit de gestripte kan halen. Vandaar dat we er dit jaar voor opteren om niet opnieuw dezelfde, ongewijzigde sportmotoren te laten opdraven voor onze mega circuittest, maar wel de krachtigste, snelste en geilste zware naked bikes van het moment bij het nekvel graaien. De meeste van hen hebben supersportieve genen en tonen bloedverwantschap met de sportieve kanonnen uit eigen rang. Geen wonder dus dat ze succesvol flirten met de chrono. Maar welke knalt de allersnelste tijd op de tabellen? Wie vernedert de concurrentie op de testbank? En op welke van de acht geniet je van de meest sensationele rit? De harde waarheid lees je in de negentien pagina’s lange vergelijkingtest.

030_055_Hypertest Supernakeds_PUB

Marquez geïnterviewd door wereldkampioenen

Bestaat er een betere manier om te ontdekken hoe Marc Márquez er in slaagt zo succesvol te zijn dan hem aan de tand te laten voelen door een bende voormalige wereldkampioenen? Nee. Daarom is dat net wat wij deden. We vroegen aan Valentino Rossi, Wayne Rainey, Giacomo Agostini, John Surtees, Mick Doohan, Freddie Spencer en King Kenny Roberts om Márquez hun meest brandende vraag voor te leggen. Márquez vond het een geweldig idee toen we hem de lijst met interviewers voorlegden. Samen hebben de heren 45 wereldtitels verzameld en 395 GP-zeges geboekt. “Die lijst is van een behoorlijk niveau,” lacht de jonge Spanjaard en dat blijft hij doen tijdens het ganse interview.

058_067_Interview Marquez_PUB-1

93 Manieren om Marquez te stoppen

Dusssss… Marc Márquez heeft dit seizoen al zomaar eventjes negen van de negen MotoGP-races gewonnen, en als hij zo doorgaat kan hij ook nog eens de moeder aller records – meer bepaald twintig opeenvolgende zeges in de Koninginneklasse – aan zijn schier oneindige lijst records toevoegen. Persoonlijk meent de 21-jarige Spanjaard echter dat het zo’n vaart niet zal lopen: naar eigen zeggen lopen er een aantal jongens in de paddock die hem wel degelijk kunnen en zullen verslaan. Maar als we daadwerkelijk moeten rekenen op weerwerk van diezelfde heren, kunnen we ongetwijfeld wachten tot de koeien thuiskomen… Wat te doen?

068_073_Marquez stoppen_PUB-1

Dossier: Fogarty en de 916 herenigd

- Foggy rijdt opnieuw met een 916
- Carl vertelt over de relatie met Ducati
- Fogarty blikt terug op zijn WSB carrière en z’n rivalen

076_081_FOGARTY_Interview_PUB 082_087_FOGARTY_916_PUB 088_093_FOGARTY_Memories

Guy Martin en de Pikes Peak International Hill Climb

“Hij is anders, niet? Ik wou eigenlijk gewoon mijn horizon verruimen. Ik weet dat motorracen meer is dan enkel wat ik doe,” zegt Guy Martin als hij probeert uit te leggen waarom hij om vier uur in de ochtend halverwege een Amerikaanse berg zit, in een huurcamionette. Guy wacht zoals de zeventig andere piloten van verschillend pluimage in de pits van de Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) tot de zon opkomt. Zijn vuile handen zijn gevouwen rond een plastic mok met een warm, bruin vocht in. Enkele meters verder staat zijn tweewieler, die hij simpelweg ‘de Martek’ heeft gedoopt. Het is een volledig herbouwde Suzuki GSX-R1100 met een turbo.

094_099_Guy Martin Pikes Peak_PUB

In de ban van Man, met een BMW S 1000 RR naar én op het Isle Of Man

Als fietsende jongen droomde ik over hoe het zou zijn om met een motor te rijden. Nu, als motorrijdende man, droom ik over ‘s werelds meest veeleisende circuit op het eiland Man, over hoe het zou zijn om er zelf een rondje te rijden. Met een bloedsnelle superbike van 200 pk liefst, vandaar dat ik de reis aanvang met een bij BMW geleende S 1000 RR. Voorlopig, nu ik op de ferry wacht, is de BMW nog opgetuigd met bagage, maar ik ben vastberaden om de schaamrandjes helemaal van de banden te rijden.

100_111_Isle of Man_PUB

Super Naked vs. Superbike

“Op sommige circuits is de Super Duke R zelfs sneller dan een sportmotor.” Die boude stelling opperde ontwikkelingsrijder Jeremy McWilliams tijdens de presentatie van KTM’s nieuwste Super Naked, eind vorig jaar. Op dat soort momenten frons ik de wenkbrauwen, maar als je ziet hoe goed het oranje beestje het er vanaf brengt in de mega vergelijkingstest eerder in dit nummer, zou er wel eens iets van aan kunnen zijn. De prestaties hebben mij alvast voldoende getriggerd om voorzichtige raceplannen te koesteren met ‘mijn’ Super Duke, maar vooraleer je begint met in het wilde weg allerlei zaken aan te passen, moet je starten bij het begin: een confrontatie met de referentie…

126_131_OnzeMotoren_SuperDuke vs RC8R

Vanaf 13 juni in de boekhandel

Met tests van de Ducati Monster 821, de Honda CB1100 EX en de Paton S1 Strada; een interview met Top Gear-presentator Richard Hammond; het Historische duel tussen Carl Fogarty en Aaron Slight; in ons    KicXstarts sleutelhok bekijken we de zin of onzin van alternatieve stuur- en veersystemen; en een reportage over de iconische Moto Guzzi  V7-politiemotoren. Natuurlijk zijn er ook de vaste rubrieken met de onnavolgbare Rag Racers, Rijtips, de Motorkrant, de Pitboxx,…

Lees meer >>